Mexicaans genieten met Santa Maria

Onlangs kwam ik op de blog van 2WMN heerlijke gerechten met een Mexicaans tintje tegen. Aangezien ik er een jaar heb gewoond, komen de mooiste, zwoele herinneringen direct weer boven zodra de geur van avocado’s en limoen mijn neus passeren.  


Een aantal weken later kreeg ik een mailtje via Santa Maria over hun producten en de vraag of ik hiermee  iets kon produceren. Dat laat ik me geen 2 keer zeggen, tortilla’s, avocado’s en limoen behoren tot die dingen waar je me s’nachts wel voor wakker kan maken.

Ik deel graag 2 creaties die ik met behulp van de Santa Maria producten heb gemaakt. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de vegetarische varianten heb gemaakt, maar in de Mexicaanse keuken maakt dat niets uit. Vervang de kip met ei en avocado en het alternatief voor gehakt is – jawel – vegagehakt. No problemo voor deze muchacha! En, vega of niet, een Corona maakt het geheel helemaal af. En een lekker temperatuurtje. Maar die zijn schaars in ons kikkerlandje.

Verrasmettexmex

 

Chili sin (of con) carne

  • Vegetarisch gehakt
  • Taco tubes van Santa Maria
  • Ijsbergsla
  • Tomatenblokjes blik
  • Santa Maria chili con carne kruiden
  • Santa Maria salsa
  • Avocado
  • Mais
  • Ui

Fruit een uitje in een scheut olijfolie en voeg het gehakt er aan toe. Roerbak dit 4 minuten en voeg vervolgens het blik met tomatenblokjes toe. Daarna voeg je een half zakje kruidenmix aan de massa toe en laat je het geheel 5 minuten sudderen.

Laat de mais uitlekken en doe ze in een kommetje. Snij de avocado in blokjes en presenteer dit ook in kommetjes. Doe hetzelfde met de salsa en de ijsbergsla. Ik heb de tubes niet opgewarmd, ze zijn al gebruiksklaar! Buen Provecho!

 

 

vega wrap met ei

 

 

Vegetarische fajitas/ Fajitas met kip

  • 250 gram kipfilet/ of 2 eieren
  • Mais
  • Guacamole (tomaat, ui, 2 avocados en limoen)
  • Santa Maria wraps
  • Santa Maria fajita kruiden
  • Paprika
  • Ui
  • Ijsbergsla
  • Geraspte kaas
  • Mais
  • Santa Maria salsa
  • Schijfjes komkommer

Maak eerst de guacamole klaar. Prak 2 avocado’s, voeg hier gesneden tomaten in blokjes toe en een hele ui.

TIP: Laat de pit van 1 avocado in de guacamole zitten, om te voorkomen dat deze bruin kleurt.  Knijp als laatste een kwart limoen over de guacamole uit.

Fruit een uitje in een scheut olijfolie en voeg de kipfilet toe. Bak deze lichtbruin en voeg vervolgens een half zakje kruidenmix en een scheut water toe. Laat het geheel 5 minuten sudderen. Warm de tortilla’s op in de magnetron, 30 seconden per 2 stuks. Deponeer de mais, sla, komkommers, geraspte kaas, salsa en de eieren in bijpassende schaaltjes.

Snijd de rest van de limoen in kleine partjes en presenteer op ieder bord.

Buen provecho!

Handtekening

Related posts:

Anne

30 jaar, mama van Mats en tevens modaal verdiener. Wil zoveel mogelijk uit haar budget halen wat erin zit en is daarom met Budgetmeisje gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *